пʼятницю, 22 вересня 2017 р.

День партизанської слави України

22 вересня 2001 року, в день 60-тої річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни, в країні вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента № 1020/2001 від 30.10.2001.
День партизанської слави відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і самого життя.
6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з’єднань Радянської Армії на захід.
За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу.

 Для учнів, батьків та вчителів нашої школи у бібліотеці були представлені матеріалами про партизанський рух на території Мелітопольщини під керівництвом Чугунова А.Г., Костенка О.О. та Соколовського С.М.  Бібліотекар розповіла про героїв Другої світової війни, про партизанський рух на території рідного краю під час Другої світової війни, про підпільні організації на окупованих територіях та про дітей-героїв. У читальному залі організована розгорнута книжкова виставка. З літератури, представленої на виставці, можна дізнатись багато інформації про підпільну діяльність в роки Другої світової війни тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар