пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Вітаємо з Днем захисника України!

   14 жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №806 "Про День захисника України". Відтепер це свято відзначатиметься цього дня щорічно.
День захисника України має значно ширший контекст, аніж привітання чинних військовослужбовців. Це й день пам'яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за свою землю і відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності. 
   Нинішній український воїн, який захищає українську державність у зоні АТО,-спадкоємець нескорених — тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть, часто в неймовірно складних умовах відсутності державності та атак значно сильніших ворогів, — дружинників княжих часів, козаків, січових стрільців, воїнів Української революції 1917-1921 років, повстанців Холодного яру та вояків УПА. Їх усіх - від давнини до сьогодення – і вшановуємо 14 жовтня, у День захисника України.
  
за матеріалами Українського інституту національної пам'яті

Хай буде мир і злагода у вашій оселі, а кожен день наповниться теплом, благополуччям та добрими справами, які допоможуть здолати всі негаразди!

Немає коментарів:

Дописати коментар